Linkovi

Miletic i Biler: Situacija "stabilna"


Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić i komandant Kfora general-major Erhard Biler posle susreta u Nišu, 18. novembar 2010.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić i komandant KFOR-a general-major Erhard Biler, ocenili su na današnjem sastanku u Nišu da je situacija duž administrativne linije Srbije i Kosova "mirna i stabilna".

Biler je informisao generala Miletića o planovima za smanjenje i reorganizaciju jedinica KFOR i naveo da će snage kojima komanduje u narednom periodu uvećati svoju mobilnost, fleksibilnost i gotovost, kao kompenzaciju za smanjenje broja vojnika. Prema njegovim rečima, KFOR će ostati posvećen svojoj misiji ostvarivanja bezbednog okruženja i slobode kretanja na Kosovu.

Miletić i Biler su ocenili da je saradnja Vojske Srbije i KFOR zasnovana na medjusobnom uvažavanju i da je veoma dobra i profesionalna. "Prekolinijske kriminalne aktivnosti, poput krijumčarenja, ilegalnih migracija i seče šuma, mogu se suzbiti profesionalnom saradnjom i jednovremenim patrolama bezbednosnih snaga sa obe strane administrativne linije", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane.

Dva generala razmenila su i informacije o ukupnoj situaciji na Kosovu i posebno se osvrnula na situaciju na severu Kosova.

XS
SM
MD
LG