Linkovi

Koronavirus u Srbiji: Preminulo sedam ljudi, novozaraženi 321


Arhiva - Zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić-Tepavčević, Foto: video grab

U Srbiji je u protekla 24 sata, do četvrtka do 15 sati, od posledica koronavirusa preminulo sedam ljudi, dok je novozaražen 321 pacijent, od 8.804 testiranih.

Kako je izjavila epidemiolog Darija Kisić Tepavčević na redovnoj konferenciji za štampu Kriznog štaba, od početka epidemije obolelo je 25.213, a umrlo 565 osoba.

U bolnicama je 4.353 osoba, dok su na respiratoru 150 pacijenata.

Kisić Tepavčević je rekla da je primetna tendencija pada broja obolelih, što pokazuje da je situacija "na boljem putu", prenosi FoNet.

Prema njenim rečima, najviše novozaraženih je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu, a situacija se svuda stabilizuje ili ima tendenciju pada.

"Samo jedan potvrđen slučaj u Leskovcu, nijedan u Tutinu, jedan Valjevo. Smederevo, Požarevac, Čačak to su gradovi koji nisu zabeležili nijedan laboratorijski slučaj, a imali su testirano 50 i 100 ljudi", rekla je Kisić Tepavčević i dodala da postoji povećanje u Aleksincu i da će se proveriti šta se tamo dešava.

Upitana o broju sahrana u Novom Pazaru, koji pokazuje da je bilo više sahrana od januara do jula ove godine, nego prethodne godine ona je rekla da će se posle epidemije ispitivati broj umrlih u svim regionima.

"To je grad sa najvećom stopom mortaliteta i najvećim letalitetom kada je reč o Kovidu 19", rekla je Kisić Tepavčević.

XS
SM
MD
LG