Linkovi

Krizni štab u ponedeljak o karantinu za povratnike iz inostranstva


Red za testiranje ispred Instituta Torlak
Red za testiranje ispred Instituta Torlak

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano još 72 obolelih od koronavirusa, ukupno je registrovano više od 32 hiljade. Preminula je još jedna osoba, ukupno od početka epidemije je umrla 731 osoba.

Na respiatorima je 29 pacijenata, a na bolničkom lečenju njih 383.

U Srbiji se i dalje dnevno registruje nekoliko desetina obolelih.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je da će Krizni štab na sednici u ponedeljak razmotriti meru uvođenja karantina za one koji se u Srbiju vraćaju iz inostranstva. Posebno je, kako je rekao, problematičan povratak građana iz zemalja regiona sa lošijom epidemiološkom situacijom.

On je za TV Pink rekao da je "interes da se u jesenjem periodu kupi malo vremena, jer zimski period pogoduje virusima".

Gojković je podsetio da je rizik za oboljevanje veći jer je počela škola i studenti su se vratili u domove, te da je neophodno poštovati preventivne mere.

Zaraženo 17 učenika

U školama u Beogradu ukupno 12 učenika je zaraženo koronavirusom, a u školama u Srbij još petoro, kazao je epidemiolog Predrag Kon.

On je za TV Prva rekao da je ukupno u školama u Srbiji više od pola miliona dece, te da je to veliki epidemiološki rizik i da će se preći na onlajn nastavu tamo gde se epidemiološka situacija bude pogoršala.

Kon je upozorio da "opuštanje ne sme da se ponovi".

Kada je reč o samoizolaciji za povratnike, Kon je rekao da "nije nemoguće" da takva odluka bude doneta na sednici Kriznog štaba u ponedeljak, a da je njegov predlog da ona bude 10 dana za decu koja ne bi išla u školu i vrtić.



XS
SM
MD
LG