Linkovi

Nadležni najavili stroge kontrole kovid propusnica u novogodišnjoj noći


Novogodišnji ukrasi u Knez Mihailovoj ulici (Foto: Reuters/Marko Đurica)
Novogodišnji ukrasi u Knez Mihailovoj ulici (Foto: Reuters/Marko Đurica)

Beograd, Novi Sad i drugi gradovi u Srbiji organizovaće novogodišnje proslave uz koncerte i vatromete, uprkos porastu broja novozaraženih koronavirusom svakog dana. Dočeke Nove godine organizuju i ugostitelji.

Krizni štab je odlučio da uoči praznika ne uvodi nikakve strože mere, pa na snazi ostaju kovid propusnice za ugostiteljske objekte posle 20 sati, dozvoljena okupljanja sa maksimalno 500 osoba - osim gradskih proslava gde se očekuje više ljudi, a na građane se apelovalo da nose maske i drže distancu koliko god je to moguće.

Lekari u Kriznom štabu su se javno izjasnili protiv organizovanih dočeka Nove godine i tražili da kovid propusnice važe 24 sata, ali su njihovi predlozi ponovo preglasani.

Srbija: Bez novih mera protiv kovida uoči praznika
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

U Beogradu tokom noći neće raditi oko 40 odsto ugostiteljskih objekata, a gradske inpekcijske službe i komunalna milicija najavili su kontrole kovid sertifikata i kažnjavanje gostiju i ugostitetelja koji ne budu poštovali epidemiološke mere, prenosi Fonet.

Pomoćnik pomoćnik načelnika Komunane milicije Ranko Šekularac podsetio je za RTS na kazne predviđene za posetioce, kovod redare i vlasnike lokala: posetioci koji budu zatečeni u ugostiteljskom obhektu bez zelenog kovid sertifikata biće kažnjeni sa 5.000 dinara, kazna za kovid redare koji im dopuste ulaz 30.000 dinara. Kazna za odgovorno lice u lokalu je 50.000 dinara, a za pravno lice 300.000 dinara.

Na centralnom beogradskom koncertu nastupaće Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović. kojima je zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio što će "besplatno nastupati ".

Vesić je rekao da je za posetioce spremljeno 50.000 zaštitnih maski, a da su za one koji žele da se testiraju postavljeni punktovi za antigensko testiranje, i naglasio da će svi posetioci koncerta proći dezobarijere i kontradiverzioni pregled.

XS
SM
MD
LG