Linkovi

Stivi Vonder održao "koncerte iznenadjenja"


Stivi Vonder na besplatnom, iznenadnom koncertu 17. avgusta 2015. ispred gradske skupštine u Filadelfiji.
Stivi Vonder na besplatnom, iznenadnom koncertu 17. avgusta 2015. ispred gradske skupštine u Filadelfiji.

Legendarni američki muzičar Stivi Vonder ovog leta je svoje obožavaoce „počastio“ besplatnim koncertima pod vedrim nebom u nekoliko velikih gradova na istočnoj obali SAD.

Koncerti u Vašingtonu, Filadelfiji i Njujorku organizovani su spontano, u poslednjem trenutku...

Koncert u njujorškom Central parku u ponedeljak uveče okupio je stotine obožavalaca Stvija Vondera kao i publiku koja i inače uživa u koncertima na otvorenom.

"Ovo je sjajno. Svi vole da slušaju Stivija Vondera a svi takodje vole da dolaze u Central park. Sada su ta dva uživanja iskombinovanja”, izjavila je Džoan Mičel, turistkinja iz Sijetla.

Ranije istog dana, Stivi Vonder je izveo neke od svojih najpopularnijih pesama u Filadelfiji i Vašingtonu. Iznenadjeni fanovi su u neverici pohrlili na koncerte koji su najavljeni u poslednjem trenutku.

"Išao sam na posao i slušao radio, kazali su da će Stivi Vonder da održi besplatni koncert u 10 sati. Javio sam šefu da ću da zakasnim na posao i eto me…” priča Nejtan Spruil, gradjanin Vašingtona.

Zamisao ovih improvizovanih koncerata bio je da se najavi produžetak Vonderove uspešne turneje po SAD i tokom jeseni.

"Odlučio sam da održim još 20 koncerata, biće to poslednji nastupi u okviru turneje “The Songs in the Key of Life” u Sjedinjenim Državama”, saopštio je Stivi obožavaocima.

Stivi Vonder je jedan od najpopularnijih američkih muzičara današnjice. Uz to, on je politički aktivista, koji se zalaže za striktnije zakone kontrole kupovine i posedovanja oružja.

"Ako imate pištolj i pucate iz njega, to je vasa odluka – treba da stojite iza nje imenom i prezimenom. Kada kupujete auto morate da date odredjene podatke, zašto onda to ne važi za nešto što može da znači razliku izmedju nečijeg života i smrti.”

Koncerti su takodje bili način da se Vonder zahvali svojim dugogodišnjim vernim obožavaocima.

"On je jedan od najuticajnijih živih umetnika našeg vremena”, smatra Klarens Klu, fan Stivija Vondera iz Njujorka.

Vonder je snimio više od 30 pesama koje su dospele na listu 10 najvećih hitova u Americi, a takodje je osvojio 25 Gremi nagrada - više od bilo kojeg drugog muškog solo izvodjača. Prodao je više od 100 miliona albuma i singlova.

XS
SM
MD
LG