Linkovi

Koje ćemo igračke kupovati za praznike?


Promocija igračaka "Ratovi zvezda" u Hong Kongu u septembru 2015.

Za božićne i novogodišnje praznike, roditelji u SAD ali i širom sveta će, po svemu sudeći, kupovati igračke inspirisane novim filmom "Ratovi zvezda - Budjenje sile", stare favorite kao što su Barbike ali i nove - kao što su dronovi!

Do novogodišnjih praznika ostalo je manje od tri meseca... a to znači da je vreme da počne da se razmišlja o igračkama! Nezavisni kritičar igračaka bacio je pogled na popularne, nove igračke, ali i mnoge klasične bestselere, koji su dobili novi izgled za predstojeću prazničnu sezonu. Novinar Glasa Amerike Bernard Šusman posetio je sajam igračaka u Njujorku koji je organizovala firma „Toys, Tots, Pets, and More“

Igrali su... doletali iz svemira... jahali su konje... trkali se na kružnoj stazi... i leteli.

Ove igračke se smatraju favoritima za uspeh predstojeće božićne sezone. Džim Silver je generalni direktor kompanije TTPM, koja analizira očekivanja različitih proizvođača igračaka.

„Posmatramo igračku od rođenja do konačne proizvodnje. Testiramo sve. Sve smo izvadili iz kutije. Gledali smo kako se montiraju i da li je teško da se sastave. Zatim smo proverili da li radi kako treba da rade. Dobijemo dosta igračaka koje su bolje su nego što smo prvobitno mislili, ali dobijemo i mnogo igračaka koje ne ispunjavaju očekivanja“.

Očekuje se da će se najbolje prodavati igračke iz linije „Ratovi zvezda: Buđenje sile“. S obziromn da novi sedmi film u serijalu „Ratovi zvezda“ treba da se pojavi u bisokopima za Božić, proizvođač „Hasbro“ očekuje više od milijardu dolara prihoda.

Na prvom mestu je BBD Droid sa daljinskim upravljačem, izuzetno projektovan dodatak za igračke iz linije „Ratovi zvezda“.

„Ovo je neverovatno. Nikada nismo videli ovako nešto ranije. Njegova glava ostaje nepokretna na vrhu ove sfere koja se okreće. Ovo je zaista interesantna evolucija u robotici“.

Džon Silver smatra da će ovo biti jedna od najvećih godina u prodaji igračaka u poslednjih deset... zbog „Ratova zvezda“ .... i zbog ove igračke... drona. Ovo igračka može da se koristi i u kući i napolju... sa ugrađenom zaštitom za sletanje u kući. Nije za komercijalnu upotrebu.

„Prodaju se munjevitom brzinom. Mislim da su mnogi stariji entuzijasti, između 18 i 34 godine, sada uzbuđeni i žele da kupe dron“, kaže Kristi Berns, iz kompanije Skajroket Tojs.

Snupi, pas iz poznatog stripa „Peanuts“, izmenjen je i data mu je prilika da nastupa. Njegov „čuvar“, Hana Gej, mnogo voli svoga malog drugara.

„Igram sa njim celo jutro i mislim da će ga voleti i deca“.

Barbika, koja je imala slabu prodaju u poslednjih nekoliko godina, dobila je novi sveži izgled: Barbika džokej. Predviđa se da će biti veliki hit kod devojčica.

„To je ono što može da očara devojičice. One vole konje, vole barbike, tako da će im biti zabavno da se igraju s njom“, priča Kendis Džejkobson.

Očekuje se da će tokom praznične sezone od prodaje igračaka inkasirati milijarde dolara, a potrošači će bit i mladi i stari. A koji sajam igračaka može da prođe bez starog, dobrog pouzdanog električnog voza, ispod jelke. Možda nije upadljiv... ne toliko uzbudljiv kao neke druge igračke, ali zabavan za decu svih uzrasta.

XS
SM
MD
LG