Linkovi

Hilari nastavila kampanju, Tramp preispituje njenu "izdržljivost"


Hilari Klinton ulazi u avion na aerodromu u Vestčester Kauntiju, 15. septembra 2016.

Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton nastavila je kampanju pošto se prethodna tri dana oporavljala od upale pluća. Ona je danas posetila Severnu Karolinu, jednu od ključnih država u kojima je trka vrlo neizvesna, a kasnije će se obratiti liderima Hispancima na večeri u Vašingtonu kojoj prisustvuje i predsednik Barak Obama.

Hilarin republikanski protivkandidat Donald Tramp govorio je u Ekonomskom klubu u Njujorku, gde je obećao ekonomski rast od 4 odsto na godišnjem nivou, a zatim se uputio u još jednu prelomnu državu – Nju Hempšir. Tramp je ovih dana dovodio u pitanje zdravstveno stanje i izdržljivost Hilari Klinton.

Bolest Hilari Klinton postala je očigledna kada je iznenada napustila komemorativni skup u Njujorku 11. septembra, a na video snimcima se videlo kako posrće dok ulazi u kombi. U pismu koje je juče objavio njen izborni štab, lekar Hilari Klinton naveo je da se “bivša državna sekretarka dobro oporavlja zahvaljujući antibioticima i odmoru”

Ta epizoda je pojačala pitanja koja se postavljaju u pogledu Hilarinog zdravlja i pružila novi povod za napade njenom republikanskom rivalu Donaldu Trampu koji često postavlja pitanje da li Klinton ima potrebnu snagu i izdržljivost da bude glavnokomandujuća.

"Ne znam, ljudi. Mislite da bi Hilari mogla da stoji ovde sat vremena i priča? Ne znam, nisam siguran, nisam siguran.”

Medjutim, zbog te episode su počela da se postavljaju pitanja i o Trampovom sopstvenom zdravlju, i pojačani su pozivi da on objavi kompletne podatke iz svog zdravstvenog kartona.

Gostujući u popularnom tok-šou programu čiji je voditelj doctor Mehmet Oz, Tramp je pokazao sažetak rezultata svog prošlonedeljenog lekarskog pregleda. Doktor Oz je ocenio da biznismen milijarder sa svojim 121 kilogramom ima “blago prekomernu težinu”. Takodje je poznato da Tramp uzima lekove za smanjenje holesterola.

XS
SM
MD
LG