Linkovi

Klinton i Tramp u "mrtvoj trci"


Devet nedelja pre izbora, istraživanja javnog mnjenja pokazuju gotovo izjednačenu trku izmedju demokrate Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa. Prema novoj anketi CNN-a i ORC-a (Opinion Research Corporation), Tramp je izbio na čelo sa 45% glasova podrške, naspram Hilarinih 43%. S druge strane, na osnovu zbira drugih anketa, Hilari ima prednost od oko 3% glasova na nacionalnom nivou. Klinton i Tramp danas nastavljaju kampanju u državama koje mogu da presude izbore.

Obe kampanje koncentrišu se na države u kojima jednostavno ne smeju da izgube u novembru. Hilari Klinton će se obratiti biračima na Floridi dok Donald Tramp obilazi VIrdžiniju i Severnu Karolinu.

Juče su oba kandidata posetila ključnu neopredeljenu državu Ohaju, gde je na aerodromu u Klivlendu nastala gužva na pisti – avioni KIinton i Trampa snimljeni su parkirani u blizini jedan drugog. Oba kandidata sada po prvi put putuju sa novinarima.

Tokom leta avionom koji je dobio nadimak Hill Force One, Klinton je prvi put od 31. jula odgovarala na pitanja novinara, od kojih su se neka odnosila na diplomatiju, njeno zdravlje, i veze njene porodične fondacije sa Stejt Departmentom.

“Stejt Department je saopštio da apsolutno nema dokaza bilo kakvog spoljnog uticaja.”

Za to vreme, Tramp je razgovarao sa biračima na jednom vašaru u Ohaju. I odgovarao na pitanja o svojoj imigracionoj politici.

"Ne isključujem ništa", rekao je Tramp a na pitanje novinara da li se to odnosi i na put za imigrante da dobiju legalni status odgovorio je: "Ne. Da biste postali državljanin moraćete da izadjete iz zemlje i da se vratite."

Kandidati se nisu uzdržavali od sarkazma na račun jedan drugog, kao kada je Hilari u sred govora dobila napad kašlja…

“ Svaki put kad pomislim na Trampa dobijem alergiju.”

Menadžerka Trampove kampanje odgovorila je na Tviteru: "Mora da je alergična na medije pošto je konačno provela minut sa njima."

Nove ankete pokazuju “mrtvu trku” izmedju Hilari i Trampa.

“Ako je Hilari Klinton mislila da može da opušteno protrči kroz cilj, bolje bi joj bilo da dobro priveže pertle na patikama, kupi veću kutiju tableta protiv kašlja i pripremi se za veoma tesnu trku”, kaže Metju Daud, politički analitičar mreže ABC News.

Tramp je danas dobio javnu podršku 88 penzionisanih generala i admirala koji su izrazili uverenje da će on obnoviti vojsku i zaštititi granice Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG