Linkovi

Kineski satelit primetio olupinu?


Snimak koji je objavila kineska Državna uprava za nauku, tehnologiju i industriju nacionalne odbrane

Međutim, još nema potvrde da se radi o ostacima nestalog aviona "Malezija erlajnsa", a ministar odbrane Malezije Hišamudin Husein nije imao dodatne informacije...

Malezijski zvaničnici kažu da je Kina objavila satelitske snimke velikog predmeta kako pluta na površini Indijskog okeana jugozapadno od Australije.

Ministar odbrane Malezije Hišamudin Husein izjavio je da je kineski satelit primetio predmet dimenzija 22,5 sa 13 metara u oblasti gde se zvaničnici nadaju da će pronaći avion "Malezija erlajnsa", koji je nestao pre tačno dve nedelje sa 239 putnika i članova posade.

Međutim, još nema potvrde da se radi o ostacima aviona, a Hišamudin nije imao dodatne informacije, ali je rekao da će ih Kina imati kasnije.

Malezijski ministar odbrane takođe je naglasio da ga najviše brine mogućnost da taj predmet ne bude pronađen i identifikovan, jer bi u tom slučaju potraga morala da se vrati u dva koridora, koja obuhvataju "ogromnu površinu".

Ranije danas, Australija je treći dan zaredom poslala avione da traže olupinu nestalog aviona, ali su se posade vratile, bez uspeha u potrazi. Zamenik premijera Australije Voren Trus izjavio je da će se potraga nastaviti sve dok zvaničnici ne odluče da su napori uzaludni.
XS
SM
MD
LG