Linkovi

Ni traga od olupine malezijskog aviona


Pet aviona učestvovalo je u pretraživanju udaljene oblasti oko 2.500 kilometara jugozapadno od australijskog grada Perta, u okviru napora da se lociraju ostaci nestalog Boinga 777

Ni posle drugog dana intenzivne potrage u vodama južnog Indijskog okeana, nema ni traga olupini nestalog aviona "Malezija erlajnsa".

Pilot sa Novog Zelanda poručnik Tim Mekalevej rekao je da je razočaran, ali da se i dalje nada da će potraga uspeti i da će pronaći moguće ostatke aviona, koji su se pojavili na satelitskim snimcima pre nekoliko dana.

Pet aviona učestvovalo je u pretraživanju udaljene oblasti oko 2.500 kilometara jugozapadno od zapadnog australijskog grada Perta, u okviru međunardonih napora da se lociraju ostaci, za koje se veruje da pripadaju nestalom Boingu 777, koji je 8. marta nestao sa radara, dok je sa 239 putnika i članova posade leteo od Kuala Lumpura ka Pekingu.

Među letelicama koje su obavljale potragu bili su avioni iz Asutralije i Novog Zelenda i jedan avion američke mornarice. Ministar odbrane Malezije Hišamudin Husein izjavio je da Kina planira da se uključi u potragu sutra, dok Japan, Velika Britanija i Francuska pružaju drugu vrstu podrške i poručio da je potrebna dodatna pomoć.
XS
SM
MD
LG