Linkovi

Keri: Veliki ulog na pregovorima sa Iranom


Američki državni sekretar Džon Keri, Lozana, Švajcarska, 21. mart 2015.
Američki državni sekretar Džon Keri, Lozana, Švajcarska, 21. mart 2015.

Američki šef diplomatije rekao je novinarima u Lozani u Švajcarskoj da pregovarači o iranskom nuklearnom programu "ne žele bilo kakav sporazum".

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da je "ulog veliki" kada je u pitanju postizanje sporazuma sa Iranom o nuklearnom programu Teherana i da pregovarači "ne žele bilo kakav sporazum".

Američki šef diplomatije rekao je novinarima u Lozani u Švajcarskoj da i dalje postoje duboka neslaganja dve strane povodom postizanja sporazuma dodavši da fundamentalne odluke moraju biti donete sada.

Keri je takodje istakao da je postignut značajan napredak u pogledu garanacija da iranski nuklearni program neće voditi ka proizvodnji oružja.

Keri je potom optutovao u London gde će se sastati sa grupom P5 plus 1 koja pregovara sa Iranom. Razgovori sa Teheranom bi trebalo da budu nastavljeni iduće nedelje.

Ranije danas, iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da je moguće postići sporazum sa svetskim silama povodom nuklearnih kapaciteta Teherana. I mada je priznao da razlike u stavovima još uvek postoje, Rohani je istakao da "nema ničega što ne može biti rešeno".

XS
SM
MD
LG