Linkovi

SAD razmatraju nove sankcije Rusiji


កងកម្លាំង​ពិសេស​នៃ​យោធា​កូរ៉េខាងត្បូង​បំបែក​ដប​ដោយ​ប្រើ​ដៃ​ទទេ​អំឡុងពេល​ការ​ត្រាប់​ធ្វើ​ឡើង​វិញ​នៃ​សង្រ្គាម​នៅ​ដង​ទន្លេ​ Naktong ក្នុង​ក្រុង Waegwan។ 
កងកម្លាំង​ពិសេស​នៃ​យោធា​កូរ៉េខាងត្បូង​បំបែក​ដប​ដោយ​ប្រើ​ដៃ​ទទេ​អំឡុងពេល​ការ​ត្រាប់​ធ្វើ​ឡើង​វិញ​នៃ​សង្រ្គាម​នៅ​ដង​ទន្លេ​ Naktong ក្នុង​ក្រុង Waegwan។ 

Posle susreta sa britanskim šefom diplomatije Filipom Hamondom, američki državni sekretar Džon Keri izjavio da će predsednik Obama u narednih nekoliko dana doneti odluku o daljim koracima povodom krize u Ukrajini...

Američki državni sekretar Džon Keri kaže da će predsednik Barak Obama u narednih nekoliko dana napraviti procenu onoga što mu je na raspolaganju u vezi sa mogućim novim sankcijama Rusiji i da će onda doneti odluku o sledećem koraku SAD.

Keri je to izjavio u Londonu, posle susreta sa britanskim šefom diplomatije Filipom Hamondom, tokom kojeg su njih dvojica razgovarala o ruskoj podršci naoružanoj pobuni u istočnoj Ukrajini.

Pre sastanka, Keri izjavio je da međunarodna zajednica razmatra uvođenje dodatnih sankcija Rusiji, zbog zauzimanja delova ukrajinske teritorije, navodeći da se Moskva u poslednjih nekoliko dana upustila u "potpuno drzak i ciničan proces".

Keri je poručio da SAD i njihovi saveznici neće pristati na - kako se izrazio - "neprihvatljivo ponašanje" Rusije.

Keri je istakao da je zvanična Moskva u Ujedinjenim nacijama nastojala da odgovornost za nemire na istoku Ukrajine prenese na ukrajinsku vladu, dok nastavlja da - kako je rekao - "otima teritoriju" u toj oblasti.

Istovremeno, u Moskvi, hiljade pristalica predsednika Vladimira Putina okupile su se na takozvanom "anti-Majdan" mitingu. Učesnici protesta kritikovali su ukrajinsku prozapadnu vladu i obećali da neće dozvoliti da se pobuna koja se pre godinu dana odigrala u Kijevu, ponovi u Moskvi.

XS
SM
MD
LG