Linkovi

Keri čestitao Srbiji Dan državnosti


U.S. Secretary of State John Kerry
U.S. Secretary of State John Kerry

Američki državni sekretar naglasio saradnju dve zemlje na jačanju i širenju ideala demokratije, ljudskih prava i vladavine zakona...

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je vladi i građanima Srbije predstojeći Dan državnosti - kako se navodi - u ime predsednika Baraka Obame i naroda SAD.

"Danas, toliko drugačije nego tokom tragičnog i teškog perioda 1990-ih, naše dve zemlje rade zajedno na jačanju i širenju ideala demokratije, ljudskih prava i vladavine zakona", navodi se u zvaničnom saopštenju iz kabineta američkog državnog sekretara i dodaje:

"Mi pozdravljamo posvećenost Srbije borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremiszma u okviru koalicije koja se bori protiv ISIL-a. SAD se raduju saradnji sa Srbijom za vreme njenog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i posvećene su podržavanju potpunoe integracije Srbije u evropske institucije. Dijalog s Kosovom, uz posredstvo EU ostaje važan deo tih napora", zaključuje se u Kerijevom saopštenju, uz još jednu čestitku svim Srbima za Dan državnosti, 15. februar.

XS
SM
MD
LG