Linkovi

Keri čestitao Dan državnosti Crne Gore


Američki državni sekretar Džon Keri
Američki državni sekretar Džon Keri

Američki državni sekretar poručio je da će SAD nastaviti da jačaju partnerstvo i podržavaju demoktratske reforme i integraciju Crne Gore u EU i NATO.

U ime predsednika Baraka Obame, američki državni sekretar Džon Keri (John Kerry) čestitao je narodu Crne Gore Dan državnosti 13. jul.

"Čestitam narodu Crne Gore i želim mu sve najbolje", saopštio je Keri podsetivši da je "Crna Gora od obnove nezavisnosti pre 7 godina načinila značajan napredak u izgradnji demokratskije, bezbednije i prosperitetnije budućnosti za sve svoje stanovnike".

"Vaše partnerstvo sa SAD u misiji NATO u Avganistanu (ISAF) samo je jedan primer snažne saradnje naših dveju država. Predani smo promociji članstva Crne Gore u NATO-u i Evropskoj uniji, i nastavićemo da, u saradnji sa vašim liderima i građanskim društvom, jačamo vaše demokratske institucije", poručio je američki državni sekretar.

Keri je takođe izrazio nadu da će dve zemlje nastaviti da jačaju partnerstvo u interesu mira, demokratskih reformi i ekonomskog razvoja Crne Gore i regiona.
XS
SM
MD
LG