Linkovi

Keli: Uskoro efikasnija verzija imigracione uredbe


Američki sekretar za unutrašnju bezbednost na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji
Američki sekretar za unutrašnju bezbednost na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

Američki predsednik Donald Tramp uskoro će objaviti "efikasniju verziju" predsedničke uredbe, kojom se imigrantima iz sedam većinski muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u zemlju, saopštio je sekretar za unutrašnju bezbednost Džon Keli.

Govoreći na godišnjoj Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, tokom panel diskusije o borbi protiv terorizma, Keli je rekao da nova verzija uredbe o putovanju neće sprečiti strane državljane, koji imaju radne vize ili takozvane "zelene karte" - dozvole stalnog boravka - da ponovo uđu u SAD.

Uredba takođe neće sprečiti strane državljane koji se budu nalazili na putu ka SAD, kada uredba stupi na snagu, dodao je Keli.

Tramp će se "pobrinuti da se niko ne nađe zarobljen u sistemu dok se kreće iz strane destinacije ka našim aerodromima", rekao je Keli, koji je takođe istakao da je inicijalna uredba osmišljena kao "privremena pauza" koja bi mu omogućila da "vidi gde se nalaze rupe u sistemu imigracije i provere", koje bi potencijalno mogli da iskoriste napadači.

Nova imigraciona uredba mogla bi da stupi na snagu već u utorak, prenose američki mediji, pošto je predsednik Tramp lično najavio da će sigurno biti potpisana tokom sledeće nedelje.

XS
SM
MD
LG