Linkovi

Šef Pentagona sa Netanjahuom o Iranu


Sekretar za odbranu Eš Karter i izraelski premijer Benjamin Netanjahu sastali su se u Jerusalimu.
Sekretar za odbranu Eš Karter i izraelski premijer Benjamin Netanjahu sastali su se u Jerusalimu.

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter nastojao je da ublaži zabrinutost izraelskog premijera Netanjahua u pogledu bezbednosti posle postizanja sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter sastao se sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom kako bi mu pružio uveravanja da će SAD nastaviti da pružaju bezbednosnu podršku Izraelu i posle postizanja sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Premijer Netanjahu dočekao je Kartera sumorno raspoložen, nakon čega su njih dvojica skoro dva sata razgovarali u kancelariji premijera u Jerusalimu. Nijedan od funkcionera nije javno komentarisao posle susreta.

Međutim, zamenica ministra inostranih poslova Izraela Cipi Hotoveli nagovestila je da će Izrael nastaviti da se protivi sporazumu sa Iranom, bar dok Kongres Sjedinjenih Država bude analizirao sporazum tokom narednih 60 dana.

"Ne smemo sa mislimo da je naša borba uzaludna", rekla je ona i naglasila da "Izrael mora da nastavi da utiče na Amerikance i spreči ukidanje sankcija Iranu".

XS
SM
MD
LG