Linkovi

"Drimlajner" uskoro ponovo leti?


Boing 787 drimlajner

Direktori kompanije su na konferenciji za novinare u Tokiju naveli da još nisu utvrdili tačan uzrok problema na dve baterije, ali da su oni prevaziđeni

Avioni tipa “boing 787 drimlajner”, koji su prizemljeni zbog tehničkih problema, mogli bi da nastave da lete za nekoliko nedelja, saopštili su zvaničnici američke kompanije “Boing” nakon trećeg kruga bezbednosnih proba.

Direktori kompanije su na konferenciji za novinare u Tokiju naveli da još nisu utvrdili tačan uzrok problema na dve baterije koji su doveli do prizemljenja “drimlajnera” širom svijeta. Glavni boingov inženjer Majkl Sinet uveren je međutim da su problemi prevaziđeni.

Potpredsednik kompanije Rej Koner očekuje da će za okončanje procesa ponovne dobijanje dozvole za let biti potrebne nedelje, a ne meseci. Regulatori širom sveta prizemljili su flotu od 50 “drimlajnera” sredinom januara nakon što su izgorele baterije u dve letelice, u Sjedinjenim Državama i Japanu. Uzrok požara nije utvrđen. Inače, oko polovinu “boinga 787” koristile su japanske aviokompanije.
XS
SM
MD
LG