Linkovi

Ponovo prizemljen Drimlajner


Boing 787 - Drimlajner
Boing 787 - Drimlajner

Kompanija Japan erlajnz je saopštila da je mehaničar juče video dim ispod pilotske kabine parkiranog Drimlajnera tokom rutinskog održavanja na tokijskom medjunarodnom aerodromu Narita.

Problemi sa baterijom su ponovo doveli do prizemljenja još jednog Boinga 787 – Drimlajner, godinu dana pošto je slični problem doveo do mesecima duge globalne suspenzije letova novog Boingovog modela.

Kompanija Japan erlajns je saopštila da je mehaničar juče video dim ispod pilotske kabine parkiranog Drimlajnera tokom rutinskog održavanja na tokijskom medjunarodnom aerodromu Narita.

Istragom je utvrdjeno da je jedna od osam ćelija litijumske baterije procurela. Kako je navedeno, sigurnosni ventil koji bi trebalo da ispušta suvišni pritisak dobro je funkcionisao i nije došlo do požara.

Predstavnici Japan erlajnsa su saopštili da je taj avion zamenjen drugim Drimlajnerom dodavši da će nastaviti sa letovima drugih aviona istog tipa posle rutinskih provera u okviru održavanja.

Flota od 50 Drimlajnera širom sveta prizemljena je prošle godine na duže od tri meseca posle problema sa baterijom koja je izazvala požar na jednom parkiranim avionu i dovela do prinudnog sletanja drugog.

Boing je kasnije izvršio modifikaciju te baterije, ali je priznao da nije poznat uzrok topljenja.
XS
SM
MD
LG