Linkovi

Jačanje saradnje SAD i Srbije i posle pandemije


Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima, kakvo je vreme pandemije, ocenili su u utorak ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Entoni Godfri i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Njih dvojica zajednički su poručila da očekuju da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, a zajedno su izrazila i žaljenje zbog žrtava koronavirusa u SAD i Srbiji, nadajući se da će preduzete mere predostrožnosti uticati na suzbijanje zaraze, saopšteno je iz kacelarije predsednika Srbije posle današnjeg sastanka.

Dvojica sagovornika su razgovarala i o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije, uz ocenu da je borba moguća "samo zajedničkim snagama".

Ambasador Godfri se, u ime administracije SAD, zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći da se američki državljani vrate svojim domovima i porodicama, a predsednik Vučić zahvalio je na pomoći koju je SAD uputila Srbiji za borbu protiv Kovida 19, navedeno je u saopštrenju.

Predsednik Srbije upoznao je ambasadora SAD sa paketom mera za oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije, istakavši kako računa na doprinos američkih kompanija koje već rade na našem tržištu, a još više na buduće investicije iz SAD.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i saradnja u drugim oblastima od zajedničkog interesa, o kojima je bilo reči tokom posete predsednika Vučića SAD u martu ove godine, navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG