Linkovi

Ivanka brani predsednikove stavove o ženama


Ivanka Tramp, ćerka i savetnica predsednika SAD Donalda Trampa, predsednica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i nemačka kancelarka Angela Merkel (s leva na desno), tokom panela W20 u Berlinu, Nemačka, 25. aprila 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
Ivanka Tramp, ćerka i savetnica predsednika SAD Donalda Trampa, predsednica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i nemačka kancelarka Angela Merkel (s leva na desno), tokom panela W20 u Berlinu, Nemačka, 25. aprila 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)

Ćerka predsednika Donalda Trampa branila je očeve stavove o ženama u utorak, rekavši da je medijska kritika predsednikovih ranijih stavova o ženama "ovekovečena".

Ivanka Tramp, koja se nalazi u Berlinu, na svom prvom putu u inostranstvo kao članica predsedničkog tima njenog oca, rekla je da je njeno iskustvo i iskustva drugih žena koje su dugo zaposlene u Trampovom poslovnom carstvu, predstavlja "svedočanstvo njegovoj veri i čvrstim uverenjima spram potencijala žena i njihove sposobnosti da rade posao dobro kao i muškarci".

Međutim, deo publike je negodovao kada je Ivanka opisala svog oca kao "izuzetnog zaštitnika porodice".

Video (engleski jezik): Ivanka brani stajališta svog oca o ženama

Ivanka Trump on Her Father's Stance on Women
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00


Opaske Trampove čule su se tokom panel duskusije na samitu žena G20 na temu podrške ženskom preduzetništvu. Na panelu su učestvovale i nemačka kancelarka Angela Merkel i direktorka Međuarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard.

Ivanka Tramp je priznala da još uvek uči o tome kako da pozitivno utiče na živote žena širom sveta.

"Zbilja nastojim da mislim kako da najbolje osnažimo žene u ekonomiji, kako kod na domaćem planu, tako i širom sveta".

Video (engleski jezik) Ivanka o osnaživanju žena

Ivanka Trump on Empowering Women at W20
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Navodeći SAD kao primer, Ivanka Tramp je rekla da je poslovna klima za ženska preduzeća "neverovatno zanimljiva", rekavši da je samo 30 odsto privatnih biznisa u vlasništvu žena, uprkos tome što one čine polovinu stanovništva.

"Još puno drveta treba nacepati i još uvek nismo to postigli, još uvek nismo na toj tačci", rekla je.

Među prisutnima na dvodnevnom samitu svetskih vodećih ekonomskih sila su i kanadska ministarska spoljnih poslova Kristija Frilend i holandska Kvin Maksima.

Trampovu je na samit pozvana Angela Merkel. Pozivnica je izazvala spekulacije među nekim komentatorima da je to način da se otvori kanal ka predsedniku Trampu, nakon neugodnog sastanka u Beloj kući prošlog meseca između Trampa i Merkelove.

Tokom puta u Berlin, prva ćerka takođe će posetiti i Memorijal ubijenim Jevrejima Evrope.

Ivanka Tramp je neformalna savetnica svog oca u Beloj kući, što je krajnje neobična uloga za ćerku predsednika SAD. Ona je sve uticajnija osoba u Zapadnom krilu Bele kuće, gde njen suprug, DŽared Kušner, najviši savetnik predsednika, takođe ima kancelariju.

U pokušaju da stiša etičku brigu po pitanju njene pozicije, Donald Tramp je rekao krajem marta da bi ona trebalo da služi kao neplaćena neformalna savetnica.

XS
SM
MD
LG