Linkovi

Trampova fondacija pod istragom, Klinton nastavlja kampanju


Donald Tramp iznosi svoj plan o pristupačnom staranju o deci u govoru u Pensilvaniji.
Donald Tramp iznosi svoj plan o pristupačnom staranju o deci u govoru u Pensilvaniji.

Država Njujork otvorila je istragu rada porodične fondacije republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, posle objavljenih izveštaja u kojima se navodi da nije dao nikakvu donaciju svojoj organizaciji od 2008. i da je jednom koristio novac fondacije da kupi sopstveni portret u prirodnoj veličini.

U medjuvremenu, demokratski kandidat Hilari Klinton namerava da nastavi svoju kampanju u četvrtak. U proteklih nekoliko dana ona je propustila javne nastupe zbog upale pluća.

Dok se bivša državna sekretarka oporavlja od bolesti, dobila je energičnu podršku prvog demokrate u zemlji, svog bivšeg šefa predsednika Baraka Obame.

"U sred krize, ona sluša tuđe mišljenje, ostaje pribrana i svakoga tretira sa poštovanjem. I bez obzira koliko je situacija teška, koliko god udaraca da primi, koliko god da pokušavaju da je uzdrmaju, ona ne odustaje. Ona ne odustaje! To je Hilari koju ja znam”, poručio je Obama.

Predsednik je ocenio da Hilarin republikanski protivkandidat Donald Tramp nije podoban da služi kao glavnokomandujući Sjedinjenih Država.

"Stalno čitam analize kako Tramp ima podršku radnika. Zaista? To je čovek za koga mislite da će se boriti za radničku klasu? Čovek koji je proveo 70 godina na ovom svetu, a da nije pokazao ni najmanju brigu za radnike – taj čovek će iznenada da postane vaš zaštitnik?”

Tramp je kasnije govorio u predgrađu Filadelfije, gde je izneo detalje svog plana o tome kako da američke porodice i zaposlene majke lakše priušte brigu o deci.

"Suviše često ljudi na vlasti imaju prezriv odnos prema gledištima, stavovima i uverenjima onih koji nemaju nikakvu političku moć. Oni koji su na vlasti moraju da se stave u situaciju otpuštenog fabričkog radnika, porodice zabrinute za budućnost ili majke koja se bori da plati obdanište za svoje dete. Staranje o deci je tako veliki problem”.

Tramp je predložio garantovanih šest nedelja plaćenog porodiljskog odsustva zaposlenima, čiji poslodavci već ne nude tu opciju.

U međuvremenu, magazin Njuzvik jutros je objavio izveštaj u kojem se istražuju finansijske veze Donalda Trampa i potencijalni konflikt njegovih poslovnih interesa i nacionalne bezbednosti. Istovremeno, državni tužilac Njujorka otvorio je istragu rada Trampove fondacije i navoda da je neprofitna organizacija upravljala donacijama na neodgovarajući način. Iz Trampovog izbornog štaba je odgovoreno da je tužilac – “stranački apartčik”, koji je podržao Hilari Klinton za predsednika.

XS
SM
MD
LG