Linkovi

Istraga motiva pucnjave na LAX-u


Pripadnici policije Los Anđelesa na terminalu gde se odigrao napad
Pripadnici policije Los Anđelesa na terminalu gde se odigrao napad

Svi dokazi ukazuju da je napadač na Međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu, koji je identifikovan kao 23-godišnji Pol Sijansija - delovao sam...

Američke vlasti još rade na utvrđivanju motiva jučerašnje pucnjave na Međunardonom aerodromu u Los Anđelesu (LAX), u kojoj je ubijen federalni agent aerodromskog obezbeđenja, i povređena najmanje još najmanje dvojica službenika.

Zvaničnici kažu da je čovek koji je na aerodromu otvorio vatru iz polu-automatske puške nosio poruku u kojoj je pisalo da želi da ubije sve pripadnike Bezbednosne uprave za saobraćaj (TSA) i da nema nameru da povredi "nevine ljude".

Policija je saopštila da je napadač počeo da puca nakon što je uspeo da uđe u deo aerodroma gde se obavlja bezbednosna provera putnika, a zatim nastavio u drugim delovima objekta, pre nego što su ga policajci ranili i zatim priveli.Očevici tvrde da napadač nije pucao prema ljudima koji su mu rekali da nisu službenici TSA-a.

Svi dokazi ukazuju na to da je napadač, koji je identifikovan kao 23-godišnji Pol Sijansija iz Los Anđelesa, delovao sam.

Policajci su na pucnjavu reagovali opsadom aerodroma, dok je jedan od terminala bio evakuisan, a letovi privremeno obustavljeni.
XS
SM
MD
LG