Linkovi

Izrael: Ubijeni napadači u Jerusalimu


Izraelski vojnik
Izraelski vojnik

Izraelska policija ubila je dvojicu napadača u odvojenim incidentima u Jerusalimu, najnovijim u nizu palestinskih napada na izraelske civile i vojnike

Policija je prvo ubila napadača koji je pokušao da nožem izbode bezbednosnog čuvara ispred ulaza u Stari grad. U incidentu nije bilo povređenih Izraelaca.

Nešto kasnije, ubijen je, prema navodima policije, terorista koji je nožem napao jednu ženu blizu autobuske stanice, a zatim pokušao da uđe u autobus.

Izrael je počeo da raspoređuje stotine vojnika u gradovima širom zemlje koji bi trebalo da pomognu policiji da se suprostavi učestalim palestinskim napadima.

Reč je o prvom koraku u primeni mera izraelskog bezbednosnog kabineta koji je ovlastio policiju da, kako je saopšteno, blokira centre sukoba i podstrekivanja nasilja u Jerusalimu.

Mnogi od napadača potiču iz arapskih četvrti u Jerusalimu i napadi su se, osim istočnog dela tog grada i Zapadne Obale, proširili na ostala područja u Izraelu.

Iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopšteno je da će teroristima biti ukinuto parvo na stalni boravak i da će biti oduzeta imovina odgovornima za napade.

Američki državni sekretar Džon Keri najavio je kasno sinoć da će otputovati u Izrael i palestinske teritorije da bi pokušao da smiri tenzije između Palestinaca i Izraelaca.

XS
SM
MD
LG