Linkovi

SAD:Nastavak bliskoistočnih razgovora


Državni sekretar Džon Keri će biti domaćin izraelskom i palestinskom pregovaračkom timu tokom radne večere večeras u Vašingtonu

Pre početka pregovora, Keri je imenovao bivšeg američkog ambasadora u Izraelu, Martina Indika za svog glavnog pomoćnika tokom ovih razgovora

Izraelski i palestinski pregovarači treba da se sastanu večeras u Vašingtonu radi preliminarnih diskusija o nastavku direktnih mirovnih pregovora nakon pauze od blizu tri godine.

Na samom početku diskusija američki državni sekretar Džon Keri će biti domaćin pregovaračima, Cipi Livni za Izrael i Saebu Erekatu za Palestince. Dve strane će se sastati radi daljih razgovora sutra.

Sekretar Keri je rekao da nije lako postići, kako se izrazio, „razumne kompromise o teškim, komplikovanim, emocionalnim i simboličnim pitanjima.“ On je istakao da razumni kompromis mora biti osnova tih nastojanja.

Samo nekoliko sati pre početka pregovora, Keri je imenovao bivšeg američkog ambasadora u Izraelu, Martina Indika za svog glavnog pomoćnika tokom ovih razgovora.

Indik je igrao ključnu ulogu tokom mirovnih pregovora u Kemp Dejvidu 2000.
XS
SM
MD
LG