Linkovi

Supruga i dete lidera ISIS u pritvoru


Lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi

Funkcioneri su saopštili da su al-Bagdadijeva supruga i dete saslušani u libanskom ministarstvu odbrane, pošto su pritvoreni pre oko deset dana u blizini granice sa Sirijom

Bezbednosni funkcioneri navode da je libanska vojska pritvorila suprugu i dete lidera grupe Islamska država Abu Bakr al Bagdadija.

Funkcioneri su danas saopštili da su al Bagdadijeva žena i dete bili saslušani u libanskom ministarstvu odbrane, pošto su pritvoreni pre oko deset dana u blizini granice sa Sirijom dok su nosili lažne lične isprave.

Libanski dnevnik Al Safir je izvestio da je vojska pritvorila to dvoje „u koordinaciji sa stranim obaveštajnim agencijama“. IS nije neposredno reagovao na ovu vest. Bagdadi je na čelu Islamske države od 2010. i ranije ove godine je proglasio „kalifat“ u delovima istočne Sirije i severnog Iraka gde su ekstremisti zauzeli velike delove teritorije.

SAD su Bagdadija proglasile globalnim teroristom i ponudile nagradu za njegovo hapšenje do deset miliona dolara. Američki državni sekretar Džon Keri treba sutra da bude na čelu ministarskog sastanka u Briselu gde će 60 koalicionih partnera razmotriti politička nastojanja u borbi protiv Islamske države.

XS
SM
MD
LG