Linkovi

Protesti u muslimanskim zemljama


Sudanski demonstranti se penju na krov nemačke ambasade u Kartumu
Sudanski demonstranti se penju na krov nemačke ambasade u Kartumu

U glavnom gradu Bangladeša Daki, u sukobima policije i demonstranata povređeno je najmanje deset ljudi

Muslimanski demonstranti u islamskim i drugim zemljama, nastavljaju proteste povodom videa postavljenog na internet, kojim se ismeva prorok Muhamed.

U glavnom gradu Bangladeša Daki, u sukobima policije i demonstranata povređeno je najmanje deset ljudi. Pripadnici bezbednosnih snaga su upotrebili suzavac i pendreke da bi rasterali stotine demonstranata koji su ih gađali kamenicama.

Očevici kažu da su demonstranti palili automobile, uključujući i policijski minibus i da su neki uhapšeni. U Pakistanu, ministar železnice Gulam Ahmad Bilur je objavio nagradu od 100 hiljada dolara za ubistvo autora filma. T

aj ministar je pozvao Taliban i Al-kaidu da pomognu da se autor filma pronađe i ubije. „Danas objavljujem da taj bogohulnik, grešnik koji govori besmislice o svetom proroku, da ću ja svakoga ko ga ubije nagraditi sa 100 hiljada dolara“, saopštio je pakistanski ministar.

U Nigeriji, hiljade ljudi su izašle na ulice Kanoa, najvećeg grada na pretežno muslimanskom severu zemlje. Demonstranti su se okupili ispred palate emira Kanoa, regionalnog muslimanskog starešine.
XS
SM
MD
LG