Linkovi

Novi samoubilački napadi u Iraku


Kontrolni punkt u Bagdadu
Kontrolni punkt u Bagdadu

Najmanje 25 pripadnika kurdskih bezbednosnih snaga poginulo je u tri samoubilačka napada, dok je u odvojenoj eksploziji poginuo šef policije u nemirnoj pokrajini Anbar.

Automobili bombe eksplodirali su u jednom kompleksu iračke vlade, severno od Bakube, gde su se kurdski vojni volonteri prijavljivali za službu. Zvaničnici su saopštili da je jedan napadač detonirao prsluk sa eksplozivom na ulazu u kompleks, dok su druga dvojica nekoliko minuta kasnije udarila automobilima u objekat. U napadima je povređeno najmanje 60 osoba.

Kurdski servis Glasa Amerike prenosi da bi broj žrtava mogao da bude mngo veći, s ozbirom na to da je veliki broj ljudi zarobljen u ruševinama pogođenih zgrada. Odgovornost za napade preuzela je Islamska država, navodeći da su ih izveli strani džihadisti.

U Anbaru, načelnik policije Ahmed al-Dulaimi poginuo je na putu za pokrajinsku prestonici Ramadi, u području koje su iračke bezbednosne snage navodno raščistile dan ranije. Iračke vlasti saopštile su da je teritorija, na kojoj je eksplodirala bomba, jedno od retkih područja između Bagdada i sirijske granice, koje ne kontrolišu ekstremisti.

XS
SM
MD
LG