Linkovi

U napadima u Iraku stradalo 38 osoba


터키 앙카라에서 지방선거 부정투표에 항의하는 시위대에게 진압 경찰이 물대포를 쏘고 있다.

Vlasti u Iraku navode da je niz uzastopnih eksplozija potresao grad Hilu, dok je još jedna bomba eksplodirala u svetom šiitskom gradu Karbali

Irački funkcioneri navode da je u današnjim bombaškim napadima poginulo najmanje 38 ljudi dok je preko 100 ranjeno.

Vlasti navode da je niz uzastopnih eksplozija potresao grad Hilu, dok je još jedna bomba eksplodirala u svetom šiitskom gradu Karbali. Današnji bombaški napadi dogodili su se svega dva dana posle eksplozija automobila bombi u Bagdadu u kojima je poginulo 12 učesnika jedne šiitske povorke.

Oba ta grada leže u šiitskom regionu na jugu Iraka. Šiiti koji učestvuju u verskim dogadjajima često su meta suntiskih muslimanskih ekstremista.

Šiitski muslimani su u subotu obeležavali praznik Ašura, u blizini svetilišta u Karbali posvećenog imamu Huseinu. Šiitski hodočasnici okupljaju se u tom svetom gradu tokom 40-dnevnog perioda žalosti posle Ašure.

Vlasti takođe navode da je u Faludži, u drugom kraju zemlje, bombaš samoubica ubio tri osobe kada se automobilom zaleteo u jedan kontrolni punkt. Na severu, u eksploziji bombe postavljene u automobil, čija je meta bila policijska patrola, stradale su dve osobe.
XS
SM
MD
LG