Linkovi

Iran osudio izveštaj SAD


Stejt department nedavno objavio godišnji izveštaj u kojem osudjuje Iran zbog podrške terorizmu
Stejt department nedavno objavio godišnji izveštaj u kojem osudjuje Iran zbog podrške terorizmu

Kao i u prethodnim godinama, Iran je danas osudio nedavni izveštaj Stejt departmenta kojim se ta zemljaidentifikujekao vodeći svetski sponzor terorizma.

Predstavnik Iranskog ministarstva inostranih poslova tvrdi da je saveznik Sjedinjenih Država, Saudijska Arabija, istinski lider u finansiranju terorističkih aktivnosti i tvrdi da "Vašington zatvara oči prema širokoj političkoj i finansijskoj podršci Saudijske Arabije i drugim saveznicima povodom ovog opasnog fenomena u svetu.

"Dok američki saveznici u regionu na različite načine podržavaju Islamsku državu i druge terorističke grupe, Islamska republika Iran je u prvim redovima borbe protiv terorizma u Iraku i Siriji, rekao je Husein Džaber Ansari na iranskoj državnoj televiziji.

Stejt department je izdao najnoviji godišnji izveštaj u četvrtak u kojem se navodi da je Iran prošle godine povećao podršku palestinskim ekstremistima u Gazi i podržao borce Hezbole u pokušaju da osnaže vladu Bašara al Asada u Siriji. Iran brani podršku Palestincima rekavši da oni imaju pravo da se odupru izraelskoj okupaciji.

XS
SM
MD
LG