Linkovi

Rohani poziva na veću otvorenost Irana


Novoizabrani iranski predsednik Hasan Rohani
Novoizabrani iranski predsednik Hasan Rohani

Rohani je takođe rekao da je došlo vreme da vlada prihvati društvene mreže kao što je Fejsbuk, nazvavši ih dobrodošlim fenomenom

Novoizabrani predsednik Irana, Hasan Rohani pozvao je na veću slobodu i otvorenost društva, upozorivši da se vlada koja je snažna ne meša se u privatni život građana.

Rahani je to rekao u govoru grupi sveštenika u Teheranu. Delove govora objavio je i na svom tviter nalogu.

Rohani je takođe rekao da je došlo vreme da vlada prihvati društvene mreže kao što je Fejsbuk, nazvavši ih dobrodošlim fenomenom. Dodao je da Iran mora da obustavi blokiranje pristupa interenetu, ističući na tviteru da će “rasprostranjeno ograničavanje veba samo podstaći još veće nepoverenje.” Na tviteru je za hešteg upotrebio reči “nada” i “promišljenost:”

U svom obraćanju kolegama sveštenicima, Rohani se takodje založio za veću otvorenost državnih medija o problemima zemlje. Poručio je da vlada treba da sledi put “strpljivosti, racionalnosti i umerenosti.”

Hasan Rohani je osvojio je ubedljivu pobedu na zborima u junu pošto je pridobio podršku reformista. On će položiti predsedničku zakletvu 3. avgusta.
XS
SM
MD
LG