Linkovi

Zemljotres na granici Irana i Pakistana


Građani Karačija na ulici nakon snažnog zemljotresa

Snažan zemljotres pogodio je oblast na granici između Irana i Pakistana, usmrtivši najmanje 34 osobe na pakistanskoj strani.

Američka geološka služba saopštila da je da je zemljotres bio jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, što znači da je jedan od najjačih potresa u tom regionu u poslednjih 40 godina. Takođe, navedeno je da se zemljotres dogodio u tri sata i 14 minuta popodne po lokalnom vremenu, u blizini iranskih gradova Kaš i Saravan u pokrajini Sistan i Balučistan.

Guverner pokrajine Hatam Naruji izjavio je za iranske medije da nema potvrđenih žrtava jer je epicentar bio u slabo nastanjenoj oblasti, ali da ima nekoliko povređenih koji su prebačeni u bolnice. Prethodno su iranski državni mediji javili da je poginulo 40 osoba, ali je ta vest potom demantovana.

Pakistanske vlasti saopštile su da su se stotine kuća srušile u njihovom delu pokrajine Balučistan, a da je u okrugu Maškal stradalo trideset četvoro i povređeno 80 ljudi. Zemljotres se takođe osetio u pakistanskim gradovima Kveti i Karačiju, koji su stotine kilometara udaljeni od epicentra.
XS
SM
MD
LG