Linkovi

SAD: Zabrinutost povodom Irana


Nuklearno postrojenje u Bušeru

Izaslanik SAD danas na sastanku Međunarodne agencije za atomsku energiju rekao da Iran, umesto da sarađuje, pribegava "novim provokacijama.”

Sjedinjene Države izrazile su zabrinutost zbog iranskog odbijanja da odgovori na zahteve Međunarodne zajednice i obezbedi pristup informacijama o svom nuklearnom programu, uz navode da se se Teheran služi "obmanama, prkosi i odugovlači".

Američki izaslanik Džozef Mekmanus je na sastanku Međunarodne agencije za atomsku energiju u Beču rekao da Iran, umesto da sarađuje, pribegava "novim provokacijama”.

Makmanus je istakao da se iranski nuklearni program ne može “prihvatiti kao normalan” i da ponašanje Teherana može da doevde do dalju izolacije zemlje i pojačanja pritiska međunarodne zajednice.

Šef Medjunarodne agencije za atomsku energiju Jukia Amano je rekao da bez veće saradnje Teherana njegovi inspektori nisu u stanju da utvrde da li su svi iranski programi u mirnodopske svrhe ili ne. Amano je rekao da pregovori sa Iranom moraju “hitno da se nastave”.
XS
SM
MD
LG