Linkovi

Indija: Silovatelji proglašeni krivim


Policijsko vozilo u kojem se nalaze četvorica muškaraca osuđenih za silovanje i ubistvo studentkinje u autobusu u Nju Delhiju

Četvorica muškaraca, koji su proglašeni krivim za silovanje i ubistvo studentkinje u Nju Delhiju, mogli bi da budu osuđeni na smrtnu kaznu

Sud u Indiji presudio je da su četvorica muškaraca krivi za fatalno grupno silovanje jedne mlade žene u autobusu u Nju Delhiju krajem prošle godine. Oni bi mogli da budu osudjeni na smrtnu kaznu vešanjem.

Dvadesettrogodišnja žrtva je silovana i napadnuta gvozdenim šipkama u decembru. Njen pratilac je takodje pretučen i potom su oboje izbačeni iz autobusa. Žrtva je umrla od povreda dve nedelje posle napada u bolnici u Singapuru gde je prebačena na lečenje.

Taj napad je izazvao gnevne proteste širom Indije povodom tretmana žena u toj zemlji i doveo do izmene indijskih zakona o seksualnim krivičnim delima. Peti osumnjičeni, koji je u vreme napada imao 17 godina, osudjen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od tri godine u popravnom domu. Šesti optuženi, inače punoletni muškarac, pronadjen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u martu.
XS
SM
MD
LG