Linkovi

Indija: Samoubistvo osumnjičenog za silovanje


Nakon niza grupnih silovanja Indijke traže oštrije zakone

Indijska policija je saopštila da se jedan od muškaraca optuženih za grupno silovanje studentkinje u autobusu u Nju Delhiju obesio u zatvoru

Jedan funkcioner u zatvoru Tihar je rekao da se Ram Sing jutros obesio sopstvenom odećom. Ministar unutrašnjih poslova Sušil Kumar Šinde je rekao novinarima da je ovo navodno samoubistvo veliki propust u bezbednosti i da vlasti istražuju okolnosti.

Singovi roditelji i advokat insistiraju da je Sing ubijen u zatvoru i da zbog stare povrede ruke nije bio u stanju da se obesi. Singov otac je rekao da mu je sin rekao da su ga drugi zatvorenici silovali i neprestano mu pretili smrću.

Sing je optužen da je vozio autobus u kojem je 23-godišnja studentkinja u decembru više od dva sata silovana i premlaćivana metalnom šipkom. Njene unutrašnje povrede su bile tako teške da je umrla dve nedelje kasnije.

Vlasti su optužile Singa da je bio lider bande od pet muškaraca i jednog maloletnika. Sudjenje petorici odraslih je počelo prošlog meseca na specijalnom sudu, dok je sudjenje maloletniku počelo prošle nedelje.
XS
SM
MD
LG