Linkovi

Indija: Kremirani posmrtni ostaci žrtve silovanja


Bdenje u znak žalosti za preminulom žrtvom silovanja u Indiji
Bdenje u znak žalosti za preminulom žrtvom silovanja u Indiji

Indijski premijer Manmohan Sing i Sonja Gandi, predsednica vladajuće Kongresne partije, dočekali su jutros kovčeg žrtve na aerodromu

Posmrtni ostaci žene koja je grupno silovana, što je izazvalo tugu i bes širom Indije, danas su kremirani. Oni su prebačeni iz Singapura gde je juče preminula. Indijski premijer Manmohan Sing i Sonja Gandi, predsednica vladajuće Kongresne partije, dočekali su jutros kovčeg na aerodromu i susreli se sa njenom porodicom.

Žena stara 23 godine je preminula u singapurskoj bolnici posle otkazivanja unutrašnjih organa, pošto je u napadu pretrpela unutrašnje i moždane povrede. Vlast u Indiji je optužila šest napadača za ubistvo i policija kaže da bi mogli da budu osuđeni na smrtnu kaznu. Saučešće porodici je uputio i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, koji je u saopštenju naglasio da „nasilje nad ženama nikada ne sme da se prihvati, opravda ili toleriše“.

U Nju Delhiju i gradovima širom Indije, održana su bdenja sa svećama. Učesnici protesta traže pravdu za žrtvu i bezbednost za žene. Žena je navodno, u pratnji muškog prijatelja, ušla u turistički autobus u Nju Delhiju, kada je šest muškaraca počelo da ih udara metalnom šipkom.

Žena je potom silovana, a prema izveštajima, u silovanju je korišćena i šipka. Žena i njen prijatelj su potom bez odeće izbačeni iz autobusa u pokretu. Njen prijatelj je preživeo napad.
XS
SM
MD
LG