Linkovi

Masovni protesti u Indiji


Policija bacila suzavac na demonstrante u Nju Delhiju
Policija bacila suzavac na demonstrante u Nju Delhiju

Policija u Indiji nastoji da spreči dalje masovne demonstracije povodom brutalnog grupnog silovanja i premlaćivanja jedne 23-godišnje studentkinje

Indijski funkcioneri zatvorili su danas ulice i stanice metroa u centru Nju Delhija, u nastojanju da spreče dalje masovne demonstracije povodom brutalnog grupnog silovanja i premlaćivanja jedne 23-godišnje studentkinje.

Policija je barikadama zatvorila ulice koje vode ka Kapiji Indije, impozatnom spomeniku žrtvama ratova u centru glavnog grada, koji je postao mesto za okupljanje demonstranata.
Premijer Manmohan Sing danas je apelovao za mir i obećao da će zaštititi žene dok je istovremeno nastojao da umiri sve veći gnev javnosti izazvan pomenutim incidentom.

Protesti povodom tog brutalnog napada traju već nekoliko dana. Mnogi demonstanti zahtevaju smrtnu kaznu za šeštoricu osumnjičenih koji su sada u pritvoru.

Policija u glavnom gradu danas je već drugi dan za redom upotrebljavala suzavac i vodene topove protiv demonstranata koji zahtevaju brz proces protiv osumnjičenih.

Žrtva silovanja napadnuta je prošle nedelje dok su se ona i njen prijatelj vozili autobusom privatnog prevoznika u Nju Delhiju. Ona je i dalje u bolnici sa teškim povredama, ali je uprkos tome bila u stanju da u subotu da izjavu policiji.

U Nju Delhiju je do sada ove godine prijavljeno preko 600 slučajeva silovanja, što je najveći broj do sada u tom gradu i zemlji.
XS
SM
MD
LG