Linkovi

Sing traži prekid štrajka glađu


Indijskog aktivistu Ana Hazarea pregledaju lekari tokom osmog dana štrajka gladju sa ciljem da se navede parlament da uvede oštrije anti-korupcijske zakone 23. avgust, 2011.

Indijski premijer, Manmohan Sing, apelovao je na aktivistu Ana Hazarea da prekine štrajk gladju kojim vrši pritisak na vlasti da uvedu oštrije anti-korupcijske zakone.

Sing je uputio taj apel u pismu objavljenom danas. Vladini funkcioneri za sutra planiraju sastanak svih stranaka radi razgovora o tom događaju.

Hazareov štrajk gladju, koji ima za cilj da navede parlament da usvoji oštrije anti-korupcijske zakone, ulazi danas u osmi dan. Lekari navode da je 74-godišnji aktivista izgubio gotovo šest kilograma.

Hazare je rekao svojim sledbenicima, okupljenim danas u Nju Delhiju, da uzima vodu i da se oseća dobro, uz izvanredno nadgledanje lekara. On je obećao da će nastaviti štrajk i apelovao na sledbenike da se, ako bude neophodno, okupljaju ispred kuća poslanika kako bi skrenuli pažnju na taj problem. Hazare je sebe uporedio sa legendarnim indijskim liderom Gandijem, rekavši da je njegova borba druga borba za nezavisnost.

Slični protesti u znak podrške Hazareu dobijaju na snazi u južnim gradovima Bangaloru i Mumbaiju, kao i na drugim mestima u zemlji.
Parlament je prekinuo rad danas posle glasnih svađa oko tog pitanja.

XS
SM
MD
LG