Linkovi

Eksplozije u Indiji


Mesto eksplozije u indijskom gradu Hajderabadu
Mesto eksplozije u indijskom gradu Hajderabadu

U eksplozijama u Hajderabadu, na jugu Indije, poginulo je najmanje 11 osoba, a 78 je ranjeno

Policija je saopštila da su se najmanje dve eksplozije dogodile u razmaku od nekoliko minuta ispred bioskopa i obližnje autobuske stanice u prometnom delu grada. Nadležni kažu da su bombe bile pričvršćene za bicikle. Indijski premijer Manmohan Sing je rekao da su eksplozije „podmukla dela“, naglasivši da „krivci neće proći nekažnjeno“.

Posle ovog očiglednog terorističkog napada, on je apelovao na stanovnike da ostanu mirni. Indijski ministar unutrašnjih poslova, Sušil Kumar Sinde, izjavio je da vlasti još nemaju detaljne informacije, ali da su primile dojavu o mogućem terorističkom napadu. Još niko nije preuzeo odgovornost.

U Indiji je početkom meseca obešen muškarac iz Kašmira, osuđen za smrtonosni napad na parlament 2001. Izvršenje smrtne kazne je u Kašmiru podstaklo sukobe demonstranata i policije, u kojima su desetine ljudi povređene.

Vlasti su u celoj državi Andra Pradeš pojačale mere bezbednosti, kao i u većim gradovima širom Indije. Objavljeno je i da će porodice žrtava dobiti nadoknadu u iznosu od 12 hiljada dolara. Hajderabad ima gotovo sedam miliona stanovnika.
XS
SM
MD
LG