Linkovi

Finale "Američkog idola"


Finale "Američkog idola"

Kada se prebroje glasovi miliona gledalaca, večeras će biti proglašen pobednik popularnog pevačkog takmičenja „Američki idol" - već godinama jedne od najgledanijih televizijskih emisija u SAD.

Finalisti ovogodišnjeg „Idola" - Kristal Bauersoks i Li Divajz - sinoć su otpevali po tri pesme. Kristal, koja po muzičkom stilu mnoge podseća na Dženis Džoplin, dobila je oduševljene pohvale sudija za sve tri numere, dok je Li Divajz pohvaljen zbog svog „glasa i napretka koji je ostvario", ali je ocenjeno da nije pružio svoj maksimum.

Sinoćnje finale bilo je specifično i s obzirom na to da je, medju sudijama poslednji put bio Sajmon Kauel, popularni britanski producent koji je ovu emisiju i preneo sa britanske na američku televiziju. Kauel, poznat po tome što nije štedeo osećanja takmičara da bi izrekao objektivnu kritiku, više neće biti u žiriju „Američkog idola" ali je zato producent i sudija nove, slične emisije „Faktor Iks." Sinoćnje takmičenje i nastupe Kristal Bauersoks i Lia Divajza gledalo je 19,6 miliona Amerikanaca.

Nikol Šerzinger pobedila u "Plesu sa zvezdama"

Za to vreme, 17 miliona Amerikanaca pratilo je finale plesnog takmičenja „Dancing with the stars" u kome je pobedu odnela Nikol Šerzinger, pevačica grupe Pussycat Dolls.

Na završetku desete sezone hit emisije TV mreže ABC, Nikol i njen partner, profesionalni plesač Derek Hof, pobedili su klizača Evana Lajsačeka, dobitnika ovogodišnje zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Montrealu, i njegovu partnerku, plešući argentinski tango. Treće mesto je zauzela sportska novinarka mreže ESPN, Erin Endrjuz.

U sinoćnjem izdanju emisije, pored finalista, pojavili su se i takmičari eliminisani prethodnih nedelja, medju kojima su bile glumice Pamela Anderson i Šenon Doerti, kao i astronaut Baz Oldrin. Pobednica, Nikol Šerzinger, izjavila je da se oseća kao da je osvojila „Gremija - za ples", i dodala da je od trofeja još važnije ono što je naučila o sebi, prolazeći kroz iskušenja takmičenja iz nedelje u nedelju…

XS
SM
MD
LG