Linkovi

Identifikovan bombaš samoubica iz metroa u Sankt Peterburgu


Dečak pali sveću u blizini mesta eksplozije u Sankt Peterburgu

Ruski istražitelji identikovali su Akbardžona Džalilova iz Kirgistana kao bombaša samoubicu koji je izveo napad u metrou u Sankt Peterburgu, u kojem je poginulo 14, a povređeno 50 ljudi.

Istražitelji saopštavaju da su pronašli izgorele delove tela muškarca za kojeg veruju da je napadač. Džalilov DNK pronađen je i na bombi koja nije eksplodirala, a koja je pronađena na drugoj metro stanici u Sankt Peterburgu.

Akbardžon Džalilov
Akbardžon Džalilov

Džalilova su ranije već identifikovale obaveštajne službe u Kirgistanu. Saopštavaju da je, prema preliminarnim podacima, Džalilov uzeo rusko državljanstvo. Moskva je preduzela, kako je saopštila, dodatne bezbednosne mere u metrou.

Lokalne vlasti u Sankt Peterburgu zatvorile su na nekoliko sati metro stanicu na trgu Senaja, nakon dojave o bombi. Bezbednosne mere su pojačane, a stanovništvo je I dalje na ivici.

Mislim da je atmosfera u gradu prilično napeta. Ljudi idu okolo I ne shvataju šta se dogodilo, Javni prevoz je pretrpan I ne funkcioniše dobro. Sve nam to deluje strašno”, kaže Anastasija, stanovnica Sankt Peterbugra.

U Sankt Peterburgu su proglašena tri dana žalosti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG