Linkovi

Najmanje 10 poginulih u eksploziji u Sankt Peterburgu


Eksplozija u Sankt Peterburgu
Eksplozija u Sankt Peterburgu

Ruske vlasti saopštile su da je najmanje deset ljudi poginulo, dok je 50 ranjeno u eksploziji u metrou u Sankt Petersburgu.

Ruski mediji su izvestili da je do eksplozije došlo na trgu Senaja u centru grada. Ruski anti-teroristički odbor je saopštio da je eksplozivna naprava na još jednoj metro stanici u Sankt Peterburgu deaktivirana.

Uzrok eksplozije nije još utvrdjen, ali je predsednik Vladimir Putin, uputivši saučešće članovima porodica poginulih, rekao da istražitelji razmatraju sve mogućnosti uključujući terorizam.

Policija i bezbednsone službe rade na tome i učiniće sve da saznaju šta se dogodilo i kompletno procene ono što se desilo. Lokalna uprava i federalna vlada će, ako bude potrebno, preduzeti mere da pruže podršku porodicama preminulih i našim povredjenim gradjanima. Na žalost, moramo da počnemo sastanak ovim tragičnim dogadjajem. Još uvek nisu jasni razlozi pa je prerano govoriti o tome. Istraga će pružiti informacije. Medjutim, očigledno je da mi uvek razmatramo sve krivične i druge opcije, a pre svega mogući teroristički akt. Videćemo. U najbližoj budućnosti istraga će pružiti odgovore na sve što se desilo u ovoj tragediji”, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je doputovao u Sankt Peterburg sa ciljem da održi govor na godišnjem medijskom forumu čiji je sponzor jedan politički pokret pod pokroviteljstvom Kremlja.

XS
SM
MD
LG