Linkovi

I Kris Kristi u predsedničkoj trci


Kris Kristi danas u srednjoj školi Livingston
Kris Kristi danas u srednjoj školi Livingston

Guverner Nju Džersija, 14. pretendent na nominaciju Republikanske stranke, objavio kandidautu u srednjoj školiu gradu Livingstonu, koju je pohađao...

Rekavši da su obe političke stranke razočarale zemlju, guverner Nju Džersija Kris Kristi zvanično je najavio da će se kandidovati za predsedničku nominaciju republikanske stranke na izborima 2016, pridruživši se još trinaestoro već prijavljenih kandidata.

Kristi je objavio kandidaturu u srednjoj školi u gradu Livingstonu, koju je svojevremeno pohađao. On je istakao da je posle sedam godina, kako se izrazio, slabosti i neodlučnosti u Beloj kući, zemlja spremna za onu vrstu rukovodstva koju je on u stanju da pruži. Kristi je ukazao da zemlja ima predsednika koji ignoriše Kongres i Kongres koji ignoriše predsednika i dodao kako je sam dokazao da može da sarađuje sa drugima i da će težiti kompromisu.

Guverner Nju Džersija je rekao da je Amerika uznemirena zbog, kako je naveo, slabog ekonomskog oporavka i oslabljenog statusa u inostranstvu.

Nešto ranije demonstranti su se okupili ispred zgrade u kojoj je Kristi najavio kandidaturu rekavši da guverner nije sposoban da rukovodi svojom državom niti Sjedinjenim Državama.

XS
SM
MD
LG