Linkovi

Mađarska: Mećava zavejala hiljade ljudi


Policija na autoputu M1-M7 izvan Budimpešte
Policija na autoputu M1-M7 izvan Budimpešte

Mađarska vojska i spasilačke ekipe pokušavaju da evakuišu hiljade ljudi zarobljenih u zavejanim vozilima u Mađarskoj, koju je zahvatilo snežno nevreme.

Putnici su, zbog obilnih snežnih padavina, tokom noći ostali zarobljeni u automobilima, autobusima i vozovima, dok su zbog snažnog vetra brojni gradovi i sela odsečeni od sveta.

Najteža situacija je na autoputu M1 između Budimpešte i Beča, gdje je zavejano više stotina automobila. Fotoreporter agencije Rojters, koji putuje sa spasilačkim ekipama, prenosi da su snežni nanosi na autoputu, koje su izazvali jaki vetrovi, visoki i do metar.

U koloni vozila nalaze se i autobusi iz Srbije. Evakuisani su jedna osmomesečna beba, 12-ogodišnje dete koje je teški srčani bolesnik, kao i nekoliko starijih ljudi. Ostali putnici koji se nalaze u zavejanim autobusima su dobro, saopštio je Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Prema informacijama Sektora, snežna mećava se stišava i očekuje se da će uskoro kolona u kojima se nalaze autobusi sa putnicima iz Srbije nastaviti put. Zbog nevremena, u Mađarskoj su otkazane proslave povodom Dana državnosti.
XS
SM
MD
LG