Linkovi

Demonstranti se povlače iz delova grada


Učesnica demonstracija posle još jedne noći okupiranja finansijske četvrti Hong Konga, 5. oktobra 2014.

Neki od demonstranata u Hong Kongu povukli su se i sa druge lokacije, u četvrti Mong Kok, iako nije jasno da li su se uputili da pojačaju glavni protestni skup.

Demonstranti u Hong Kongu pristali su da uklone deo barikada blizu sedišta vlade u centru grada, dan pre isteka zvaničnog roka koji im je vlada dala da se sklone sa ulica kako bi se u ponedeljak nastavio neometani rad vladinih institucija.

Taj potez je usledio pošto su se neki od demonstranata povukli sa druge lokacije protesta, u četvrti Mong Kok, iako nije jasno da li su se oni uputili da se pridruže glavnom protestnom skupu ili se u potpunosti povlače sa ulica.

Desetine hiljada demonstranata, uključujući i veliki broj studenata, ulazi u drugu nedelju svakodnevnih masovnih protesta tražeći ostavku lidera Hong Konga, Leung Čun-jinga, lojalnog Pekingu, i zahtevajući pravo da biraju lidera na slobodnim izborima 2017.

Rano jutros, policija u Hong Kongu se, koristeći pendreke i biber-sprej, sukobila sa demonstrantima u četvrti Mong Kok, gde su se u petak i subotu dogodili nasilni okršaji prodemokratskih studenata i njihovih protivnika na kontra-mitingu.

XS
SM
MD
LG