Linkovi

Demonstranti se povlače iz delova grada


Učesnica demonstracija posle još jedne noći okupiranja finansijske četvrti Hong Konga, 5. oktobra 2014.
Učesnica demonstracija posle još jedne noći okupiranja finansijske četvrti Hong Konga, 5. oktobra 2014.

Neki od demonstranata u Hong Kongu povukli su se i sa druge lokacije, u četvrti Mong Kok, iako nije jasno da li su se uputili da pojačaju glavni protestni skup.

Demonstranti u Hong Kongu pristali su da uklone deo barikada blizu sedišta vlade u centru grada, dan pre isteka zvaničnog roka koji im je vlada dala da se sklone sa ulica kako bi se u ponedeljak nastavio neometani rad vladinih institucija.

Taj potez je usledio pošto su se neki od demonstranata povukli sa druge lokacije protesta, u četvrti Mong Kok, iako nije jasno da li su se oni uputili da se pridruže glavnom protestnom skupu ili se u potpunosti povlače sa ulica.

Desetine hiljada demonstranata, uključujući i veliki broj studenata, ulazi u drugu nedelju svakodnevnih masovnih protesta tražeći ostavku lidera Hong Konga, Leung Čun-jinga, lojalnog Pekingu, i zahtevajući pravo da biraju lidera na slobodnim izborima 2017.

Rano jutros, policija u Hong Kongu se, koristeći pendreke i biber-sprej, sukobila sa demonstrantima u četvrti Mong Kok, gde su se u petak i subotu dogodili nasilni okršaji prodemokratskih studenata i njihovih protivnika na kontra-mitingu.

XS
SM
MD
LG