Linkovi

Hilari Klinton se kaje


Bivša državna sekretarka SAD Klinton rekla na konferenciji za novinare da bi bilo bolje da je koristila službeni imejl nalog umesto privatnog.

Bivša američka državna sekretarka i kako se veruje budući demokratski predsednički kandidat, Hilari Klinton kaže da bi bilo bolje da je koristila vladin - a ne privatni - imejl nalog, baš kao i odvojeni mobilni telefon, dok je bila na položaju u Stejt departmentu, ali je naglasila da je ogromna većina njenih elektronskih poruka upućena zaposlenima, koji su koristili vladine imejl naloge.

Hilari Klinton se našla na udaru kritika zbog upotrebe privatnog imejl naloga za zvanične prepiske u svojstvu državne sekretarke zbog zabrinutosti za bezbednost i činjenice da je na taj način od javnosti mogla da sakrije važne podatke o svom mandatu.

"Bilo je to pitanje komfora", rekla je danas Hilari Klinton na konferenciji za štampu u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, nastojeći da ublaži kontroverzu koju je izazvala činjenica da je koristila samo jedan mobilni telefon i privatni imejl nalog.

"Kad razmislim o tome, verovatno bi bilo pametnije da sam od početka imala dva telefona."

Ona je takođe naglasila da je - radi arhiviranja -Stejt departmentu dostavila sve imejl poruke koje bi mogle da budu povezane s poslom. Sve one poruke koje su poslate na vladine adrese, istakla je Hilari Klinton, automatski su sačuvane.

XS
SM
MD
LG