Linkovi

Hilari Klinton u Kairu


Američka državna sekretarka, Hilari Klinton i predsednik egipatskog Vrhovnog vojnog saveta, feldmaršal Muhamed Husein Tantavi
Američka državna sekretarka, Hilari Klinton i predsednik egipatskog Vrhovnog vojnog saveta, feldmaršal Muhamed Husein Tantavi

Američka državna sekretarka Hilari Klinton je danas u Kairu naglasila važnost zaštite prava svih Egipćana

Američka državna sekretarka Hilari Klinton je danas u Kairu naglasila važnost zaštite prava svih Egipćana, uključujući žene i pripadnike verskih manjina.

Uoči susreta sa ženama, poslovnim ljudima i liderima civilnog društva, ona je istakla da Sjedinjene Države veruju da je „snažna, postojana demokratija, koja poštuje vladavinu zakona i štiti prava svih građana, najbolji put napred za Egipat“.

Nešto ranije, Hilari Klinton se sastala sa predsednikom egipatskog Vrhovnog vojnog saveta, feldmaršalom Muhamedom Huseinom Tantavijem. Državna sekretarka je sa Tantavijem razmotrila brojne teme, među kojima su političke promene u zemlji i regionalna stabilnost.

Ona se juče sastala sa novim predsednikom Egipta, Muhamedom Morsijem, islamistom koji nije u najboljim odnosima sa vojskom. Posle sastanaka u Kairu, Hilari Klinton odlazi u Aleksandriju, na svečano podizanje zastave u američkom konzulatu, a do kraja dana treba da otputuje i Izrael.
XS
SM
MD
LG