Linkovi

Klinton u FBI: Uskoro okončanje istrage


Verovatni demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton
Verovatni demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton

Tri nedelje uoči početka konvencije Demokratske stranke, verovatni predsednički kandidat Hilari Klinton je juče u sedištu Federalnog istražnog biroa, u Vašingtonu, tri i po sata odgovarala na pitanja o slanju mejlova s privatnog naloga dok je bila na položaju državne sekretarke.

"Sekretarka Klinton je dobrovoljno odgovarala na pitanja o upotrebi mjelova dok je bila na položaju državnog sekretara. Drago joj je što je imala priliku da pomogne Sekretarijatu za pravosuđe u privođenju kraju ove istrage”, naveo je portparol njenog izbornog štaba Nik Meril u mejlu poslatom medijima.

Sekretarka za pravosuđe Loreta Linč prethodno je saopštila da će da prihvati preporuke svojih kolega i federalnih agenata koji istražuju slučaj mejlova Hilari Klinton.

Linč je to navela posle neplaniranog susreta sa bivšim predsednikom Bilom Klintonom, koji su republikanci oštro kritikovali. Sekretarka za pravosuđe je istakla da sastanak nema nikakav uticaj na razmatranje tog slučaja.

Verovatni kandidat republikanaca Donald Tramp, koji zaostaje za Klinton u anketama, ističe pitanje spornih mejlova, navodeći da oni podrivaju njenu podobnost da bude na čelu Bele kuće.

XS
SM
MD
LG