Linkovi

Stejt department: Sarađujemo sa policijom CG, nema indicija o pretnji


Stejt department: Sarađujemo sa policijom Crne Gore
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Stejt department: Sarađujemo sa policijom Crne Gore

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert komentarisala je napad na početku redovne konferencije za novinare na kojoj je rekla da američka ambasada u Crnoj Gori blisko sarađuje sa policijom u pogledu napada koji se dogodio nešto posle ponoći.

“Možemo da potvrdimo da je napadač poginuo na licu mjesta, po svemu sudeći, od svoje eksplozivne naprave. Naša ambasada nema indikacija da je napad dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača. Iz predostrožnosti, konzularne operacije su zatvorene za danas, ali je ambasada otvorena za hitne usluge za američke državljane.

Konzularne odeljenje biće otvoreno samo za hitne usluge i u petak, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani. SAD žele da izraze zahvalnost zbog bliske saradnje sa našim saveznikom i dugogodišnjim partnerom, crnogorskom vladom. Želimo da zahvalimo lokalnoj policiji zbog brze reakcije na licu mjesta i profesionalizma u tekućoj istrazi. Američka ambasada nema promjena u svojim preporukama, kojima se američkim državljanima savjetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posjećuju Crnu Goru", rekla je Nauert.

Oglasio se i FBI.

“Pruzamo pomoc našim partnerima u Crnoj Gori u istrazi u vezi sa eksplozivnom napravom koja je bačena na američku ambasadu u Podgorici, saopstila je Glasu Amerike portparolka FBI Nora Šeland.

FBI je, što se tiče ostalih detalja u vezi sa tekućom istragom, uputio na istražne organe u Crnoj Gori.

Perethodno je pomoćnik direktora crnogorske policije, Enes Baković, kazao novinarima u Podgorici da policija Crne Gore u saradnji s američkim FBI provjere i naloge na društvenim mrežama koje je koristio napadač na ambasadu, Danilo Jauković.

XS
SM
MD
LG