Linkovi

Harvi Vajnstin osuđen na 23 godine zatvora


Harvi Vajnstin

Harvi Vajnstin osuđen je na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog napastvovanja. Vajnstin je prošlog meseca osuđen za silovanje u hotelu u Njujorku 2013. godine, kao i nasilni oralni seks nad drugom ženom u svom domu 2006. Zaprećena mu je kazna od 29 godina zatvora

Obe žene koje su ga optužile za napad, nekada glumačka zvezda u usponu i bivša televizijska i filmska producentkinja, u sredu su govorile pre nego što je sudija Džejms Berk doneo presudu.

Glumica koje optužila Vajnstina za silovanje 2013, setila se momenta sa suđenja kada je svedok ostao u suzama, i onda je čula plač kada je otišla u drugu prostoriju.

"Dan kada se moj plač čuo iz sobe za svedoke, je dan kada mi se povratio glas", rekla je ova glumica i dodala:

"Silovanje nije samo penetracija, silovanje traje zauvek"

Asošijejted pres ne objavljuje imena žrtava seskualnog nasilja bez njihove saglasnosti

Vajnstin koji je verovao da je za svaki seksualni čin imao dozvolu, takođe je govorio u sudu. Kaže da se ima samo lepe uspomene na žene koje su ga optužile. Čitajući tokom suđenja mejlove koje su razmenjivali, kaže da je mislio da je u pitanju dobro prijateljstvo.

"Neću reći da one nisu divne. Lepo smo provodili vreme. Jednostavno sam zbunjen. Muškarci su u zabuni u ovim stvarima", naveo je Vajnstin.

Njegovi advokati tražili su od sudije Burka da uzme kao olakšavajuću okolnost njegove godine i narušeno zdravlje, dok su tužioci naveli da čovek koji je nekada bio holivudski mogul zaslužuje što težu kaznu koja bi obuhvatila i navode o njegovom ponašanju još od 1970.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG