Linkovi

Promene u industriji oružja nakon masakra


Američka investiciona kompanija saopštila da prodaje firmu koja proizvodi oružje iz koje je i poluautomatska puška upotrebljena u masakru u školi u Konektikatu.

Kompanija "Serberus kepital menadžment (Cerberus Capital Management) je danas saopštila da je „šokirana i duboko ožalošćena“ napadom u osnovnoj školi „Sendu huk“. „Serberus“ navodi da ne namerava da se uključuje u usmenu raspravu o pravu na posedovanje oružja, koje štiti američki Ustav, i nove zahteve za zabranu poluautomatskog oružja kao što je puška „Bušmaster“ koju je upotrebio ubica.

Ipak, navodi se dalje u saopštenju „Serberusa“, „postoje akcije koje mi kao firma možemo da preduzmemo“. Saopšteno je da su odmah preduzete mere da se nađe kupac za firmu „Fridom grup“, najvećeg proizvođača oružja i municije u zemlji.

Pored toga, najveći maloprodajni lanac na svetu, „Vol-mart“, uklonio je puške „Bušmaster“ sa svoje internet prodajne liste. Još jedan maloprodajni lanac, „Diks sporting guds“, objavio je da suspenduje prodaju određenih vrsta poluautomatskih pušaka u svojim prodavnicama širom Sjedinjenih Država.
XS
SM
MD
LG